Bilder: En tur til Praha

Slenger ut noen bilder fra Praha. De fleste er fra april i år, men et par stykker er fra 2011 og 2013.

Dette var ingen fototur, men i en såpass flott by henger stort sett kameraet over skulderen. For Praha er en fantastisk fin by!

Praha-4Rusla opp til Letna Park en morgen. En fin tur med god utsikt over byen.

PrahaLetna Park. Rolig og behagelig.

Praha-21De røde trikkene kler byen.

Praha-7Bortkomne turister? Praha er utrolig lett å rote seg bort i, da veldig mye er likt, det er kirkespir overalt og dermed vanskelig å finne holdepunkter, og gatene går på kryss og tvers. Heldigvis er kart og GPS et tastetrykk unna.

Bildet er for øvrig tatt rett utenfor Maximilian Hotell, der vi bodde.

Praha-6Apropos hotellet: På vei fra flyplassen meddelte hotellets sjåfør at vi første natta måtte bo på et annet hotell. Det var visst noe feil (…) med vårt. Av den grunn ble vi kompensert med gratis henting på flyplassen, og dagen etter – da vi hadde sjekket inn på Maximilian, sto det vin og kaker og venta på hvert vårt rom. Helt ålreit. Hotellet var ellers meget bra, beliggenheten perfekt, frokosten er blant de bedre jeg har spist, og betjeningen var så sjarmerende og hyggelig at jeg knapt har opplevd maken. Snorre fikk til og med gullfisk.

Praha-Tsjekkere kler seg helt annerledes enn hva vi er vant med i Norge.

Praha-14Praha har kule trikker.

Praha-22Oversiktsbilde (fra 2013).

Praha-8Det er ingen mangel på hyggelige kafeer i byen.

Praha-23Jesus saves (sier Slayer). Vel, ikke vet jeg, men disse tre nonnene følger i hvert fall nøye med på at en ung kvinne gjør ting riktig når hun ved å legge hånda på korset får tilgivelse. Bildet er fra 2011.

Praha-5Bare et gatebilde. Synes fyren som står i vinduet og ser på meg får bildet til å funke.

PrahaPå Facebook så det muligens ut som om vi ikke gjorde annet enn å få vår kulturelle input i verdens beste øl, men vi var tidlig oppe hver morgen. Dette er  Charles Bridges, lenge før folkemengdene inntar brua. Praha er fin om morgenen.

Praha-3

Vi var til og med i biblioteket. I dette klosterområdet er det også et bryggeri hvor det serveres mat som står til den iskalde drikken.

Praha-20Det går vel nesten ikke an å dra til Praha uten å få et bilde av den berykta klokka fra middelalderen. En av byens attraksjoner. Stappfullt av mennesker hele dagen, så ta turen om morgenen mens tsjekkerne går til jobb.

Praha-2Det samme er tilfelle på Charles Bridges. Tidlig om morgenen er eneste mulighet.

Praha-12Rundt 7 om morgenen. Kun fotografer, og tsjekkere på vei til jobb.

Charles Bridge MorningDette er fra 2013, like før jul. Rundt 7-tiden om morgenen på Charles Bridge. Kaldt og jævlig, så jeg må si jeg foretrekker våren.

Praha-10Ettermiddag like ved klokketårnet. Normalt flyter det over av mennesker der, men rett etter påske er åpenbart en fin tid hvis man vil slippe unna de verste folkemengdene.

Praha-16Ikke det verste stedet for en iskald øl. Nevnte jeg at tsjekkisk øl sannsynligvis er verdens beste? Ølen er alene grunn til å ta turen.

Praha-13Our steaks make you crazy. Jaha. I frykt for kugalskap valgte vi derfor å ta biffen vår her, og den var intet annet enn fantastisk.

Praha-15One more street photography.

Praha-17Vi ankom slottet via en park fra baksiden denne gang. En fin morgentur i vårværet.

Praha-18Til slutt: En slags selfie via en blid Snorres solbriller. Ikke rart han smiler. Det er sannsynligvis verdens beste øl som skummer i det glasset der. 🙂

(Det medfølgende galleriet viser de samme bildene (+ et par til) i bedre oppløsning).

2 kommentarer om “Bilder: En tur til Praha”

  1. SÅ mange flotte bilder! Det bildet med han mannen som titter igjennom vinduet var litt creepy! 😛 Praha er utrolig fin by, mange fine motiver. Vi var der for mange år siden, da var jeg på den broen- rørte ved den gullhunden. 🙂 Og ja, det er lett å gå seg vill der, haha, vi var en gjeng på fire-fem stk som surret rundt i timesvis….. Ante ikke hvor vi var! Fikk beskjed om å sette oss på trikken- den kjører jo alltid rundt. Desverre kjørte den til endestasjonen og parkerte.. Sjåføren låste og dro sin vei… SÅ satt vi der innelåst, haha, er det mulig! Etter mye banking og hylig, og ei jente halveis ut av vinduet ( hun skulle klatre ut, men kom bare halveis) oppdaget sjjåføren oss. Da fikk vi så hatten passet, ikke at vi forstod noe av det…. Vi fikk bestilt taxi som endte opp med å kjøre oss til et hotell med samme navn som vårt- bare at det lå i helt feil ende av byen…. Prøvde få hjelp av politiet, men de kunne ikke kvekk engelsk. Haha!
    Du skulle bare sett oss. Jeg lå rett ut på bakken og lo så jeg rister, ei ann jente gråt og gråt, og ei tredje brølte og kjeftet meg ut siden jeg lo. Haha, hvilket skue! Etter mangfodige timer på ville veier kom vi oss omsider på riktig hotell. 😉

Legg inn en kommentar