Mat: Man må aldri undervurdere en god burger

Tok med kameraet til Oslo for å få litt frisk luft på selveste langfredag – kirkens- og sortmetallens storhetstid i Oslo.

Inferno-festivalen, Oslo

Etter et par timer i mylderet av påsketurister, korstog (det var korsbæring med start på sentralbanestasjonen, men så vidt jeg kunne se var det ingen som lot seg korsfeste), sortkledde Inferno-festival-deltakere og en tur innom operahuset (et av få steder i hovedstaden hvor det er mulig å urinere gratis og samtidig få kulturelt påfyll), ble jeg sulten.

Oslo Opera House, operahuset
Operahuset.
Min rumlende mage gjorde meg raskt oppmerksom på et lite problem: Med mindre man definerer kebab som «mat» er det vanskelig å finne spisesteder i Oslo på en langfredag. Men i Inferno-festival-mylderet, rett ved siden av Darkthrone-fenriz’ øl-bule Kniven i Bernt Ankers-gate (sånn apropos kulturelt påfyll), la jeg merke til burgershappa Muncies. Jeg har hørt om denne tidligere, men aldri spist der. Jeg har faktisk aldri spist disse nymotens burgerne som skal være så fantastiske.

Jeg tok derfor turen inn og spurte fyren bak disken om han kunne anbefale en burger, noe han (surprise surprise!) kunne. Det ble derfor Munchis-burgeren med navnet «Spicy», en pose pommes frites og en Brooklyn Lager. Totalt kosta det hele 206 kroner, noe jeg synes er i overkant for et burgermåltid, men tatt i betraktning at en dvask meny hos Burger King eller McDonalds fort lander på feil side av hundrelappen den også, er det kanskje ikke så galt.

Jeg fant meg raskt til rette ved det eneste ledige bordet i det ganske lille lokalet, mens sortmetallbanda strømmet i retning Rockefeller og John Dee utenfor vinduet.

Inferno

Og hvordan smakte så dette måltidet? Vel – det må jeg si! Jeg er imponert. Jeg ante ikke at en burger kunne være så saftig, smakfull og delikat. Den levde til og med opp til navnet «Spicy». At det er den beste burgeren jeg noen gang har spist tror jeg ikke det kan herske særlig tvil om, men skal jeg flisespikke på noe må det være at pommes fritsen muligens var litt salt. Smak og behag, kanskje.

Munchies, Oslo, Spicy, Burger
Munchiburgeren «Spicy», pommes frites og en Brooklyn Lager.
Da jeg forlot lokalet var køen så lang at jeg nesten måtte presse meg ut, så det er åpenbart flere som har forstått at disse folka kan burger.

Legg inn en kommentar